فرش ابریشم به دلیل جنس و بافت حساس تری که دارد، نیازمند مراقبت های بیشتری است تا بتوان از آن برای چند سال استفاده کرد. اگر شما هم فرش ابریشمی خریده اید و می خواهید برای همیشه فرشی با ظاهر زیبا و تمیز داشته باشید، دعوت می کنیم در ادامه این مطلب ما را دنبال کنید تا با اصول نگهداری از فرش ابریشم آشنا شوید.
محل مناسب نگهداری و پهن کردن فرش ابریشمی
یکی از اصول مهم نگهداری از فرش ابریشمی، انتخاب محل مناسب برای نگهداری و پهن کردن آن است. سطحی که برای پهن کردن این فرش انتخاب می کنید، باید کاملا هموار، تمیز و خشک باشد و فرش را روی سطوح خاکی، آهکی یا گچی پهن نکنید. این سطوح دارای خاصیت قلیایی هستند و به مرور به بافت فرش ابریشمی آسیب وارد می کنند.
یک نکته مهم دیگر در پهن کردن فرش ابریشمی، استفاده از ترمز فرش است البته این نوع فرش به دلیل وزن خود، خیلی جابجا نمی شود اما ترجیحا توصیه می شود از ترمز فرش استفاده نمایید.
در پهن کردن فرش ابریشم، محلی را انتخاب کنید که رفت و آمد خیلی زیاد نیست به طور مثال آشپزخانه نمی تواند محل مناسبی برای پهن کردن این فرش گران قیمت باشد زیرا علاوه بر آنکه رفت و آمد به این محل زیاد است، فرش در معرض کثیفی و چربی غذا نیز قرار می گیرد.
مراقبت از فرش ابریشمی در مقابل آفتاب
نور مستقیم آفتاب به راحتی می تواند زیبایی فرش ابریشمی شما را خدشه دار کند و جذابیت آن را از بین ببرد. پس توصیه می شود فرش را در مقابل نور خورشید پهن نکنید و اگر هم منزل شما آفتاب گیر است، بهتر است از یک روفرشی استفاده کنید و یا اینکه هر از گاهی فرش را بچرخانید تا دو رنگ نشود.

تمیز کردن فرش ابریشمی
برای تمیز کردن هفتگی فرش ابریشمی، از جاروبرقی استفاده کنید اما توجه داشته باشید که جاروبرقی برس دار را روی ریشه های فرش نکشید زیرا ممکن است ریشه داخل برس گیر کند و دچار آسیب شود. برای جارو کشیدن سطح فرش هم حتما در جهت خواب آن جارو بزنید.
پاک کردن لکه های روی فرش ابریشمی
ممکن است روی فرش ابریشمی شما لکه هایی مثل لکه خون، لکه جوهر خودکار، لکه چربی و … بیافتد و ظاهر آن را زشت کند. برای پاک کردن این لکه ها حواستان باشد که هر شوینده ای مناسب نیست و ممکن است در اثر استفاده از شوینده های نامناسب و خیلی قوی، آسیب جدی به بافت فرش وارد شود.
برای از بین بردن هر نوع لکه ای که روی فرش ابریشمی افتاده است، ابتدا از یک قاشق استفاده کنید و جرم روی فرش را تا جایی که می توانید با قاشق جمع کنید. سپس از پاک کننده ملایم و مناسب آن فرش استفاده کنید. حتما هم بعد از پاک کردن لکه، فرش را خشک کنید زیرا مرطوب بودن آن باعث پوسیدگی و کپک زدگی می شود.
ترمیم سوختگی فرش ابریشمی
اگر روی ابریشمی شما تکه ذغال یا سیگار افتاده است و سوختگی جزئی دارد، برای ترمیم فرش هرگز خودتان دست به کار نشوید و حتما کار را به یک متخصص بسپارید. رفوگری فرش ابریشمی کار هر کسی نیست و نیاز به ظرافت کاری و دقت بالایی دارد. برخی از قالیشویی ها، خدمات رفوگری این جنس فرش را ارائه می کنند.
از بین بردن بید فرش ابریشم
بی توجهی به نظافت فرش ابریشمی مخصوصا در شهرهایی با آب و هوای شرجی و مرطوب، باعث می شود که فرش دچار مشکل بیدزدگی شود. برای جلوگیری از بید زدن فرش ابریشمی خود، به برخی نکات دقت داشته باشید از جمله آنکه :
- اگر فرش ابریشمی را در انبار قرار داده اید، حتما چند روز یکبار درب انبار را باز کنید و فرش ها را بررسی نمایید.
- سرامیک هایی که فرش ابریشمی را بر روی آن پهن کرده اید نباید درز داشته باشند زیرا این درزها محل مناسبی برای رشد بید فرش را فراهم می کنند. برای جلوگیری از بید خوردگی پشت فرش، استفاده از مقدار مناسبی پودر نفتالین یا تنباکو توصیه می شود.
- بعد از هر بار شستن فرش ابریشمی، اجازه دهید که کاملا خشک شود و ذره ای رطوبت در آن باقی نماند. رطوبت عامل موثری در بیدزدگی فرش ابریشمی است.

شستن فرش ابریشمی
فرش ابریشمی هم به شستشو نیاز دارد و توصیه می شود کار شستشوی آن را به قالیشویی های معتبر بسپارید تا نگران آسیب دیدگی بافت و طرح آن نباشید. قالیشویی های مطمئن، در شستشوی فرش ابریشمی از مواد شوینده مخصوص همین نوع فرش استفاده می کنند و هر شوینده ای مناسب این نوع فرش نیست.
سخن پایانی و خرید فرش از فروشگاه اردهال مشهد
در این مطلب، برخی نکات مهم در نگهداری و استفاده از فرش ابریشمی را توضیح دادیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد. اگر قصد خرید فرش برای آشپزخانه، پذیرایی یا اتاق خواب های منزل خود دارید، می توانید مدل های زیادی از فرش های ماشینی و دستباف را در قیمت های مختلف، در وبسایت فروشگاه اردهال مشهد مشاهده کنید و سپس اگر تصمیم به خرید داشتید، به صورت اینترنتی سفارش دهید.