با توجه به هزینه بالای شستشوی فرش در قالیشویی، بسیاری از افراد ترجیح می دهند خودشان فرش منزلشان را شستشو دهند البته برخی از خانه داران هم به قالیشویی های خوب که کیفیت بالایی در شستشوی فرش ها داشته باشند، دسترسی ندارند و ناچارا، خودشان فرش های منزل شان را می شویند. اگر شما هم تصمیم گرفته اید فرش های منزلتان را بشویید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا آموزش دهیم که چگونه می توانید فرش ها را تمیز و سریع شستشو دهید.
نکات مهم قبل از شستن فرش
اگر شما هم تجربه شستن فرش در منزل را ندارید، لازم است برخی نکات را قبل از شستن فرش مد نظر قرار دهید که در این بخش توضیح می دهیم :
برای شستن فرش باید به دنبال فضای مناسب باشید مخصوصا اگر آپارتمان نشین هستید، پیدا کردن محلی برای شستن فرش می تواند یک چالش برای شما باشد.
قبل از آنکه روی فرش ماده شوینده بریزید، مطمئن شوید که رنگ نمی دهد. برای تست فرش، می توانید پارچه مرطوب و آغشته به کمی شوینده را روی آن بکشید.
برای شستن فرش در منزل، باید به فکر جای خشک کردن آن هم باشید. خشک کردن فرش نیاز به دیوار محکم و کمی شیب دار دارد.
زمان مشخصی برای شستن فرش های منزل تعیین نمی شود زیرا ممکن است یک خانواده پر جمعیت یا دارای فرزند کوچک باشد، پس باید زود به زود فرش های منزل این خانواده تمیز شوند و یا خانواده ای که کم جمعیت و شاغل هستند و فرش های آنها سال به سال هم تمیز باقی می مانند.
آموزش شستن فرش در خانه
اگر مشکلی در جای شستن و خشک کردن فرش ندارید، در ادامه به شما آموزش می دهیم که خودتان به سادگی و بدون هزینه کردن برای قالیشویی، فرش را در خانه بشویید.
مرحله اول : خیس کردن فرش
در قدم اول شستن فرش در منزل، ابتدا باید فرش را خیس کنید. برای اینکار، سطح فرش را کاملا خیس کنید به طوری که آب روی فرش دیده شود. سپس مقدار کمی از ماده شوینده را روی فرش بریزید و روی فرش را کمی فرچه بکشید.بعد از اینکار، فرش را به حال خود بگذارید تا حدود نیم ساعت تا یک ساعت خیس بخورد. این مرحله کمک می کند که جرم و کثیفی های عمقی فرش هم از بین بروند.
مرحله دوم : استفاده از شوینده مناسب
بعد از اینکه فرش به طور کامل خیس شد، از یک ماده شوینده مناسب فرش استفاده کنید. بهترین ماده شوینده برای فرش می تواند ترکیبی از شامپو فرش، پودر دستی و مقداری هم کلر باشد اما اگر فرش خیلی کثیف نیست، همان شامپو فرش کفایت می کند.محلول شوینده را روی فرش بریزید و توجه داشته باشید که مقدار آن خیلی کم یا خیلی زیاد نباشد.
مرحله سوم : شستن فرش با فرچه مناسب
بعد از اضافه کردن محلول شوینده روی فرش، حالا باید با استفاده از یک فرچه، تمام سطح فرش را شستشو دهید. حرکت فرچه باید به صورت بالا به پایین و پایین به بالا باشد. در حین فرچه کشیدن، از ریشه های فرش هم غافل نشوید.
مرحله چهارم : آبکشی فرش برای از بین بردن کف
بعد از فرچه کشی کامل و چند باره فرش، حالا نوبت به آبکشی است. برای آبکشی فرش، آب را با سطل روی فرش بریزید تا کف آن کاملا از بین برود.برای از بین بردن کف فرش، لازم است که اطراف فرش را تا کنید و پشت فرش را هم بشویید.
مرحله پنجم : پاروکشی فرش
با آبکشی فرش، کف های سطحی آن از بین می روند اما برای تمیز کردن عمیق کف، باید از پارو استفاده کنید. چند بار همراه با آب، فرش را پارو بکشید تا جایی که آب روی فرش، کاملا تمیز و شفاف شود.
مرحله ششم : لوله کردن فرش
بعد از آنکه فرش را پارو کشی کردید و مطمئن شدید که هیچ کثیفی روی فرش باقی نمانده است، حالا می توانید آن را لوله کنید. قبل از لوله کردن فرش، چند بار روی آن پارو بکشید تا آب اضافی تا جای ممکن خارج شود. برای لوله کردن فرش هم بهتر است از کسی کمک بگیرید.
مرحله هفتم : خشک کردن فرش
بعد از لوله کردن فرش، آن را به صورت ایستاده در یک گوشه قرار دهید و برای چند ساعت صبر کنید تا آب اضافی فرش خارج شود.
سپس باید فرش را که تا حد زیادی خشک شده است، بر روی یک محیط شیب دار و مقابل نور خورشید پهن کنید تا کاملا خشک شود.
فرش را قبل از خشک نشدن به هیچ وجه در خانه پهن نکنید زیرا رطوبت باقی مانده در آن باعث زردی و بوی بد فرش می
شود.
سخن پایانی
آموزش شستن فرش های منزل را در این مطلب ارائه کردیم و شما می توانید در چند مرحله خیس کردن، شستن و خشک کردن، فرش های خانه خود را تمیز کنید. اگر هم تصمیم به خرید فرش دارید، فروشگاه اردهال مشهد می تواند تامین کننده فرش های منزل شما باشد. این فروشگاه، تنوع بالایی در فرش دارد و با کیفیت بالا و قیمت مناسب، در خدمت مشتریان عزیز می باشد.